Wetenschappers hebben de issue genoemd die het sterkst wordt geassocieerd met een goede geestelijke gezondheid

In de loop van de studie gepubliceerd Frontiers in Psychology, hebben onderzoekers van de Universiteit van Otago een on-line enquête gehouden onder meer dan 1,1 duizend jongeren tussen 18-25 jaar uit Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De deelnemers vertelden over de kwaliteit van hun slaap, de mate van lichamelijke activiteit en eetgewoonten. Symptomen van depressie, angst en andere psychische stoornissen werden ook geanalyseerd in de enquête.

De resultaten van het onderzoek, gecorrigeerd voor etniciteit, physique mass index en gezondheidstoestand, toonden aan dat een gezonde slaap de grootste impression heeft op het mentale welzijn. Jongeren die de kwaliteit van hun slaap beoordeelden als “rusteloos”, “oppervlakkig” en “intermitterend” bleken een verhoogd risico te lopen op het ontwikkelen van psychische stoornissen. Tegelijkertijd hadden deelnemers die 8 tot 12 uur per dag sliepen vital minder kans op symptomen van depressie.

De tweede belangrijkste issue die de geestelijke gezondheid beïnvloedde, was lichamelijke activiteit. Respondenten die een gebrek aan lichaamsbeweging meldden, waren vatbaarder voor depressie en angstgevoelens dan hun leeftijdsgenoten die regelmatig sporten.

Tegelijkertijd bleek een uitgebalanceerd dieet volgens de resultaten van dit onderzoek de zwakste indicator voor geestelijke gezondheid. Wetenschappers hebben geen direct verband gevonden tussen voeding en symptomen van depressie of hun afwezigheid. Slechts één voedingsfactor – regelmatige consumptie van verse groenten en fruit – heeft weinig impact op het welzijn, maar heeft niets te maken met geestelijke gezondheid.

Eerder beoordeelden Amerikaanse wetenschappers de impression van langdurig gebruik van devices op de geestelijke gezondheid. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat de tijd die u met een smartphone doorbrengt, geen invloed heeft op de geestelijke gezondheid. Bovendien gebruikten deelnemers die de klinische drempels voor angst en depressieve stoornis overschreden niet vaker mobiele telefoons dan degenen die geen tekenen van psychische stoornissen vertoonden.

.

trending

Related Articles