Wat is tegen het einde van het jaar bekend over COVID-19 bij kinderen

Kinderen lijden ook aan COVID-19

Kinderen kunnen besmet worden door familieleden, vrienden, leerkrachten en andere mensen met wie ze in nauw contact komen. Hoe ouder het type, hoe groter het risico op het ontwikkelen van COVID-19, dat ziekenhuisopname vereist. Pasgeborenen en kinderen in de eerste levensmaanden lopen echter ook gevaar.

Kinderen sterven minder snel aan COVID-19 dan volwassenen, maar sommige kinderen sterven aan de infectie. In de Verenigde Staten is dit risico groter bij kinderen van Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse afkomst.

De risico’s zijn groter bij kinderen met bijkomende pathologieën

Kinderen met bepaalde ziekten en pathologische aandoeningen hebben een grotere kans om COVID-19 in ernstige vorm bij zich te dragen. Dergelijke aandoeningen omvatten zwaarlijvigheid, bronchiale astma, neurologische aandoeningen, hartaandoeningen en verminderde immuniteit.

Wat is multisysteem-inflammatoir syndroom bij kinderen?

Af en toe kunnen kinderen die zijn geïnfecteerd met het SARS-CoV-2-coronavirus een aandoening ontwikkelen die multisysteemontstekingssyndroom wordt genoemd. Deze aandoening, die een overreactie van het lichaam op een coronavirusinfectie kan worden genoemd, treedt twee tot vier weken na het start van de ziekte op. Sommige kinderen die het ontwikkelden, hadden geen symptomen van COVID-19. Kinderen met dit syndroom hebben ziekenhuisopname en intensieve zorg nodig. Soms leidt het tot de dood.

De belangrijkste symptomen van dit syndroom: koorts gedurende ten minste 24 uur, buikpijn, diarree, nekpijn, huiduitslag, ontstoken ogen, vermoeidheid, kortademigheid, langdurige pijn op de borst.

Wat moeten ouders doen?

Wetenschappers herinneren eraan dat ouders allereerst moeten proberen niet besmet te raken met een coronavirus. Om COVID-19 te voorkomen is het nodig:

  • volg de afstand, probeer geen andere mensen dichter dan 2 meter te benaderen;
  • draag een masker buiten het huis;
  • was uw handen minstens 20 seconden met zeep, raak het fuel, de neus en de mond niet aan met vuile handen.

Je zou moeten vermijden:

  • kamers (eventuele afgesloten ruimtes) met slechte ventilatie;
  • drukke plaatsen;
  • situaties van nauw contact met mensen, bijvoorbeeld face-to-face gesprekken.

Artsen raden aan dat alle kinderen ouder dan zes maanden tegen de griep worden ingeënt. Het is elk jaar nodig, en tegen de achtergrond van een pandemie is het vooral belangrijk. Gezinsleden moeten vaccinatie tegen COVID-19 overwegen, indien mogelijk.

.

trending

Related Articles