Ultraviolette straling kan zeldzame gezwollen ogen veroorzaken

Ultraviolette straling is de belangrijkste provocerende issue van melanoom van de huid, een uiterst gevaarlijke tumor. Melanocyten, waaruit dit kind kanker ontstaat, worden niet alleen in de huid aangetroffen, maar ook in verschillende delen van het oog. Het is bekend dat het bindvlies – het buitenste slijmvlies van het oog – ook melanoom kan ontwikkelen, hoewel veel minder vaak dan op de huid. Maar de rol van ultraviolet licht bij het verschijnen van deze tumoren was voorheen onbekend.

In een nieuwe studie bestudeerden Britse oncologen het genoom van conjunctivale melanoomcellen om de oorzaken van deze tumoren beter te begrijpen. Ze ontdekten dat de genetische veranderingen in de cellen erin sterk lijken op de veranderingen die optreden in huidmelanoomcellen onder invloed van ultraviolet licht.

In conjunctivale melanoomcellen hebben wetenschappers mutaties gevonden in de BRAF- en RAS-genen, evenals in huidmelanoom en melanoom. iris.

Nieuwe gegevens tonen aan dat voor de behandeling van vele soorten melanomen die zich in de membranen van het oog ontwikkelen, dezelfde geneesmiddelen kunnen worden gebruikt als voor de behandeling van huidmelanoom. Deze omvatten geneesmiddelen die inwerken op de BRAF-mutatie, maar die nog niet zijn goedgekeurd voor de behandeling van melanoom van het oog.

“Door aan te tonen dat ultraviolette straling melanoom conjunctiva kan veroorzaken, hebben we ons begrip verbeterd van hoe gevaarlijk de zon is voor onze ogen. Dit herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om niet alleen de huid, maar ook de ogen te beschermen tegen ultraviolet licht. Dergelijke bescherming is niet alleen belangrijk op het strand, maar ook in het dagelijks leven ”, aldus Richard Marais van het British Institute for Most cancers Analysis in Manchester.

.

trending

Related Articles