Terugkeerders uit Groot-Brittannië naar Rusland zullen worden gedwongen om een ​​quarantaine van twee weken te ondergaan

“Personen die vanuit het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland aankomen op het grondgebied van de Russische Federatie (met uitzondering van de bemanningsleden van een luchtvaartuig dat zich bezighoudt met luchttransport) moeten het isolatieregime van isolatie op deze plaats in acht nemen vóór de kalender” gemeld in het besluit van Rospotrebnadzor, ondertekend door het afdelingshoofd Anna Popova.

Eerder, op 22 december, besloot het federale hoofdkwartier de vluchten naar het Verenigd Koninkrijk op te schorten. De beperkingen zullen naar verwachting een week van kracht zijn. Het hoofd van Rospotrebnadzor verklaarde dat dit slechts een preventieve maatregel is, aangezien de “Britse” stam van het coronavirus in Rusland niet is gedetecteerd.

Volgens het hoofd van de afdeling hebben de specialisten biologische monsters van het virus “nauwlettend gevolgd” en geen mutaties ontdekt, die waren aangekondigd door de Britse gezondheidsautoriteiten. Popova merkte op dat deze variant van het virus wordt gekenmerkt door mutaties in het adhesie-eiwit, dat verantwoordelijk is voor de aanhechting van het virus aan de cel van het organisme.

Anna Popova herinnerde eraan dat sinds start november slechts 6% van alle genomen die in het Verenigd Koninkrijk zijn gepubliceerd deze mutatie bevatte. Er zijn geïsoleerde gevallen van de mutatie gemeld in Frankrijk, Nederland, Zweden en Noorwegen.

“In het VK waren deze mutaties al in juni van dit jaar zichtbaar”, zei de chef sanitair. Volgens haar worden mutaties in virussen volledig verwacht en zijn het meestal gewoon neutrale regionale markers, die handig zijn voor het volgen van contacten.

Een stam van coronavirus B.1.1.7 is in relatief korte tijd wijdverspreid in het VK. De eerste berichten hiervan verschenen op zaterdag 19 december. Als reactie op het potentiële gevaar hebben veel landen op zondag veiligheidsmaatregelen ingevoerd, waaronder de opschorting van vluchten naar het VK.

.

trending

Related Articles