Tatiana Golikova heeft nieuwe sterftecijfers bekendgemaakt van COVID-19 in Rusland

Tatiana Golikova meldde ook dat 45.109 mensen met bevestigd coronavirus stierven door andere oorzaken, voornamelijk cardiovasculaire en endocriene ziekten en aandoeningen van de luchtwegen. “Om de situatie van de affect, dat wil zeggen de gevolgen, te beoordelen, houden we rekening met deze 45 109 – als het sterftecijfer dat werd beïnvloed door de covid of de gevolgen ervan” – voegde de vice-premier toe.

Volgens haar kunnen de sterftecijfers van het coronavirus de komende maanden “enigszins gecorrigeerd” worden, aangezien gezondheidsautoriteiten dagelijks bijgewerkte gegevens van autopsies ontvangen.

Eerder zei Tatiana Golikova dat de sterfte in Rusland in 2020 met 13,8% is gestegen, en meer dan 80% van de toename is te wijten aan het coronavirus en de gevolgen daarvan.

Golikova rapporteerde ook over de stabilisatie van de morbiditeitssituatie in bijna alle regio’s van het land. De functionaris noemde de langetermijnprognoses “ondankbaar”, maar er is reden om aan te nemen dat de epidemiologische situatie in het voorjaar zal stabiliseren.

Op 25 december heeft het laboratorium van Sberbank “Sberindex” een studie voorbereid met de naam “Outcomes 2020”. Wiskundige modellering toondedat tegen het einde van het jaar 16,6 miljoen Russen, of 11,3% van de bevolking, COVID-19 in het land zullen hebben. Deze cijfers verschillen meer dan vijf keer van de officiële cijfers: het federale hoofdkantoor meldt 3,1 miljoen bevestigde gevallen van COVID-19. Deskundigen hebben opgemerkt dat het werkelijke infectieniveau veel hoger is als gevolg van gevallen van gentle coronavirus en asymptomatische dragers – meestal blijven dergelijke gevallen onopgemerkt.

.

trending

Related Articles