Rechtbank Moskou annuleert boete voor kinderhospice “Huis met vuurtoren”

Eerder, op 10 december, legde de districtsrechtbank van Zyuzinsky in Moskou het hospice een boete op van 200.000 roebel. Het proces begon na een ongeplande politiecontrole, die leidde tot een klacht tegen de organisatie en haar oprichter, Lida Moniava, die de ernstig zieke Kohl verzorgde. Sommige Iraida Volkova verklaarde dat het hospice te veel medicijnen voorschrijft aan jonge patiënten, en dat Moniava letterlijk zijn afdeling ‘plakt’ met fentanylpleisters.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vond geen enkel bewijs van verzwijging of poging om illegaal medication uit de circulatie te nemen, maar er werd een technische fout gemaakt in een van de boekhoudkundige tijdschriften. Grigory Klimov, de hoofdarts van het Huis met een vuurtoren, verklaarde haar gebrek aan ervaring met het bijhouden van dergelijke documentatie, aangezien het hospice slechts drie weken voor de inspectie toestemming had gekregen om in verdovende middelen te handelen. De organisatie werd schuldig bevonden op grond van artikel 6.16 van de Administratieve Code (schending van de regels voor handel in verdovende middelen, psychotrope stoffen en hun voorlopers).

Na de uitspraak van de rechtbank Lida Moniava gemeld dat het hospice de intentie heeft om de boete af te schaffen, aangezien het zal moeten betalen uit liefdadigheidsbijdragen.

“Als we 200.000 in plaats van medicijnen, een rolstoel, een IVL-apparaat als boete naar de schatkist brengen en overdragen, wordt dat opnieuw een overtreding van de moist en een ander proces”, schreef de oprichter van het Home with a Lighthouse. Nu, na de beslissing van de rechtbank van Moskou, is de verplichting om de boete te betalen uit het hospice opgeheven.

Moniava riep de deskundigengemeenschap op om de al te strikte regels voor de verantwoording van verdovende middelen in ziekenhuizen te vereenvoudigen en artsen te ontlasten van buitensporige verantwoordelijkheid voor fouten in tijdschriften.

.

trending

Related Articles