Onderzoekers hebben een eenvoudige manier voorgesteld om de gezondheid van het hart te controleren

Het doel van het werk

Het doel van de wetenschappers was om een ​​snelle en goedkope methode te ontwikkelen om de gezondheid van het hart te beoordelen. Het resultaat zou de arts helpen te begrijpen welke patiënten een dringend vervolgonderzoek nodig hebben om coronaire hartziekte (CHD) te diagnosticeren. Wetenschappers hebben besloten dat het vermogen om routinematige belastingen uit te voeren.

“Een stappentest is een gemakkelijke manier om de gezondheid van uw hart te controleren. Als je meer dan anderhalve minuut nodig hebt om vier vluchten te beklimmen, kan je gezondheid suboptimaal worden genoemd. [недостаточно хорошим], in dit geval moet je een dokter bezoeken ”, zei Jesús Peteiro van het La Coruna College Hospital.

Pijn en kortademigheid bij coronaire hartziekten

IBS is een van de meest voorkomende ziekten ter wereld lijden ongeveer 125 miljoen mensen. IBS ontstaat wanneer atherosclerose leidt tot vernauwing van de kransslagaders (ze leveren bloed aan de hartspier). Pijn in het hart en kortademigheid treden op als het hart onvoldoende bloed en dus zuurstof krijgt.

Bij coronaire hartziekten is de knellende pijn meestal gelokaliseerd achter het borstbeen. Pijn en kortademigheid treden op tijdens het sporten, wanneer de hartspier meer zuurstof nodig heeft. Bij ernstige vormen van de ziekte kunnen deze symptomen zelfs in rust optreden.

Wanneer de bloedstroom in een tak van de kransslagader stopt of kritisch klein wordt, ontwikkelt zich een myocardinfarct. Tegelijkertijd sterft een deel van de hartspier. Pijn op de borst bij een hartaanval duurt niet langer dan 20 minuten – dit is een levensbedreigende aandoening.

Hoe wetenschappers evalueerden om de lure op te lopen

Bij het onderzoek waren 165 mensen betrokken met symptomen van coronaire hartziekte (CHD): zij ontwikkelden periodiek pijn op de borst of kortademigheid tijdens inspanning.

De deelnemers werden getest op een loopband met een geleidelijke toename van de belasting. Daarna, na een rustpauze, moesten ze snel en zonder te stoppen de lure op (vier vluchten of 60 treden), maar niet rennen.

De onderzoekers maten hoeveel energie de deelnemers aan de studie gebruikten om de oefeningen uit te voeren. Om het te beoordelen, gebruikten ze speciale eenheden – metabole equivalenten (ME, ze vergelijken de hoeveelheid zuurstof en energie die een persoon in rust en tijdens activiteit uitgeeft).

Mensen die gedurende 40-45 seconden vier vluchten beklommen, hadden een beter energieverbruik: ze gaven 9-10 IU uit. Eerder was bekend dat het vermogen om een ​​dergelijke hoeveelheid energie te verbruiken tijdens inspanning wordt geassocieerd met een vermindering van 10% van het risico op overlijden in de komende 10%.

Mensen die meer dan 1,5 minuut de lure opliepen, gaven minder dan 8 ME uit. Volgens eerdere research duidt dit op een toename van het risico op overlijden in de komende 10 jaar met 30%.

Tijdens de exams op de loopband maakten de wetenschappers foto’s van de harten van de deelnemers, die hun functionele toestand weerspiegelen. Vervolgens vergeleken ze deze gegevens met hoe de deelnemers de lure opliepen.

Bij bijna 60% van de mensen die meer dan anderhalve minuut traplopen, vertoonden hartfoto’s pathologie. Onder degenen die snel de lure beklommen, werd minder dan een derde van de pathologieën in het hart gedetecteerd. Op foundation hiervan hebben wetenschappers geconcludeerd dat traplopen kan dienen als een primaire take a look at om mensen met hartproblemen te identificeren.

.

trending

Related Articles