Inwoners van het VK bleken geen verergerde quarantaineangst te hebben

Wetenschappers van de College of California in Los Angeles analyseerden gegevens van een groot onderzoek in het VK. Van maart tot augustus 2020 werden wekelijks ongeveer 36.000 mensen ondervraagd voor symptomen van depressie en angststoornis. Deze periode omvat de nationale lockdown en later de verzwakking ervan.

In de eerste week van lockdown had 27% van de ondervraagden milde symptomen van depressie, 13% had matige symptomen, 8% had matige symptomen en 5% had ernstige symptomen. Milde angst werd opgemerkt bij 24% van de mensen, matig – bij 12% werden de ernstige symptomen gevonden bij 10% van de respondenten.

Tijdens de onderzoeksperiode nam het niveau van depressie en angst onder de respondenten geleidelijk en gestaag af. In augustus werd bij 63% geen depressie vastgesteld (vergeleken met 48% in maart), angst – bij 72% (vergeleken met 53% in maart).

Volgens de studie was het grootste risico op depressie en angst tijdens quarantaine bij vrouwen, jongeren, mensen met kinderen en bij degenen die deze mentale problemen eerder hebben meegemaakt. Bijkomende risicofactoren waren een laag inkomen en opleiding: hun effecten werden gedurende de onderzoeksperiode waargenomen.

“Het feit dat de mentale toestand van de meeste mensen niet verder verslechtert tijdens de quarantaineperiode is in strijd met de gegevens die zijn verkregen tijdens eerdere epidemieën. In die tijd bleef de geestelijke gezondheid van mensen tijdens quarantaine achteruitgaan. ” geeft aan Dr. Daisy Fancourt, co-auteur van de studie.

Dr. Funcourt voegde eraan toe dat de huidige pandemie onderscheidende kenmerken heeft. Zo hadden de meeste Engelsen de mogelijkheid om het huis uit te gaan, wat een positief impact had op hun geestelijke gezondheid. Bovendien hebben mensen tegenwoordig de mogelijkheid om actief te communiceren zonder het huis te verlaten, er zijn veel opties voor thuisrecreatie.

Wetenschappers concluderen dat de meeste mensen zich kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden en omgaan met depressie en angst. De risicogroepen die in het onderzoek worden beschreven, hebben echter ondersteuning nodig tijdens een pandemie.

.

trending

Related Articles