Hoe besmettelijk zijn mensen met de asymptomatische vorm van COVID-19

Hoe vaak komt COVID-19 voor zonder symptomen

In de eerste maanden van de pandemie, wetenschappers verondersteld, dat het aandeel asymptomatische gevallen van COVID-19 80% kan bereiken, later werd aangenomen dat deze indicator ongeveer 50% uitmaakt. De uitvoeringen zijn inmiddels veranderd. Onderzoek tonendat het aantal geïnfecteerde mensen dat geen symptomen ontwikkelt tussen de 17 en 20% ligt. Meer dan de helft van de mensen die aanvankelijk door artsen als asymptomatisch werden beschouwd, hadden nog steeds symptomen. verschijnen met tijd.

Professor Allyson Pollock in zijn recensie bij The BMJ geeft aandat er veel beperkingen waren in de studie van asymptomatische COVID-19: symptomen werden niet volledig geëvalueerd, analyse van symptomen in het verleden kon niet worden uitgevoerd en er werd vaak geen rekening gehouden met het optreden van symptomen in de toekomst.

Hoe gevaarlijk zijn asymptomatische mensen als dragers van COVID-19

Hoest – een van de belangrijkste symptomen van COVID-19 – draagt ​​bij uitwerpen van virussen over grote afstanden. Daarom kunnen mensen met symptomen – voordat ze geïsoleerd zijn – zelfs zonder nauw contact besmettelijker zijn. Tegelijkertijd kunnen asymptomatische virusvectoren meer contact maken met andere mensen.

Een aantal onderzoeken revealsdat mensen die symptomen hebben of de komende dagen zullen opduiken een important grotere rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Het risico van overdracht van de ziekte van mensen met een asymptomatische vorm kan, afhankelijk van de situatie, aanwezig zijn 3-25 keer lager dan bij mensen met symptomen. Research hebben een asymptomatische overdracht van coronavirus aangetoond met wisselend succes. Bijv. wetenschappelijk werk, die informatie bevatte over 10 miljoen inwoners van Wuhan, vond een dergelijke overdracht na de lockdown niet.

Asymptomatische mensen COVID-19 is verantwoordelijk voor ongeveer 59% van de coronavirusinfecties, overwegen bij de American Facilities for Illness Management. Maar slechts 24% van deze mensen ontwikkelt nooit symptomen.

.

trending

Related Articles