Het griepmedicijn stopte de verspreiding van SARS-Cov-2 bij fretten in 24 uur

Molnupiravir, ook bekend als MK-4482 / EIDD-2801, is ontwikkeld door specialisten van Emory College om de griep te behandelen. Het antivirale impact van het medicijn komt tot uiting door kopieerfouten tijdens de replicatie van RNA-virussen. Dit experimentele medicijn heeft zijn werkzaamheid aangetoond tegen SARS (SARS) en MERS (Center East Respiratory Syndrome) en wordt nu bestudeerd door wetenschappers uit verschillende landen. ervaring het tegen een nieuw coronavirus, voornamelijk op diermodellen.

In de loop van de studie gepubliceerd In het tijdschrift Nature Microbiology hebben specialisten van de Georgia State College SARS-Cov-2-fretten geïnfecteerd, die gemakkelijk kunnen worden geïnfecteerd met de nieuwe ziekteverwekker. Nadat het virus begon te worden uitgescheiden uit de nasopharynx van dieren, begon een groep fretten oraal oraal molnupiravir te krijgen. Ze werden in dezelfde kooi met gezonde dieren geplaatst en binnen 24 uur raakte geen van hen besmet. Tegelijkertijd brachten de fretten uit de placebogroep het virus over op al hun broers, die bij hen in dezelfde cel zaten.

“We merkten op dat MK-4482 / EIDD-2801 een breed werkingsspectrum heeft tegen respiratoire RNA-virussen en dat orale behandeling van geïnfecteerde dieren de hoeveelheid vrijgegeven virusdeeltjes met verschillende ordes van grootte vermindert, waardoor de verspreiding sterk wordt verminderd”, aldus de disseminatie.

Als klinische onderzoeken bij mensen dezelfde resultaten laten zien en patiënten met COVID-19 binnen 24 uur niet meer besmettelijk zijn, zou molnupiravir het verloop van de pandemie kunnen veranderen, zeggen wetenschappers.

.

trending

Related Articles