Elke tiende inwoner van Spanje is besmet met SARS-Cov-2 – studie

In de loop van de landelijke bevolking Onderzoek seroprevalentie, hebben wetenschappers in november op antilichamen getest en meer dan 51,4 inwoners van Spanje ondervraagd. De deelnemers werden willekeurig geselecteerd uit gemeentelijke lijsten met huishoudens in alle regio’s van het land.

Op foundation van de verkregen gegevens konden de wetenschappers het bereik van seroprevalentie berekenen – het aantal mensen in de populatie met een positieve check voor een specifieke infectie. De resultaten van het onderzoek toonden aan dat in november ongeveer 10% van de bevolking van Spanje, oftewel 4,7 miljoen mensen, aan het virus was blootgesteld.

“Elke tiende persoon die in Spanje woont, is besmet met het coronavirus. De helft van de mensen werd ziek tijdens de eerste lentegolf, de andere helft – in de herfst “, zei de directeur van het gezondheidsinstituut Carlos III Raquel Jotti.

De eerste populatie-gebaseerde studie van antilichamen door wetenschappers van het Carlos III Institute of Well being werd uitgevoerd in mei, en op dat second was het de grootste analyse in zijn soort ter wereld. De analyse omvatte gegevens van meer dan 61.000 mensen die vragen over hun welzijn beantwoordden en op antilichamen testten. De verkregen gegevens maakten in feite een einde aan de zwakke hoop om collectieve immuniteit te bereiken door het maximale aantal geïnfecteerden. Hoewel Spanje een van de zwaarst getroffen landen was in de eerste golf van COVID-19, maakten IgG-antilichamen slechts 5,2% van de bevolking uit.

Bovendien waren de percentages hoger (7-10%) in “hotspots”, zoals Madrid en Barcelona, ​​terwijl in de kustgebieden, die minder getroffen waren door de epidemie, het aantal patiënten veel lager was.

“In het licht van deze resultaten is elke voorgestelde benadering om collectieve immuniteit te bereiken door natuurlijke infectie niet alleen zeer onethisch, maar ook onbereikbaar”, schreven de auteurs. Wetenschappers benadrukken dat ten minste 90% van de bevolking van Spanje nog steeds wordt blootgesteld aan de ziekteverwekker, terwijl voor het verkrijgen van collectieve immuniteit ten minste 60% nodig is van degenen die zijn hersteld of het vaccin hebben gekregen.

.

trending

Related Articles