De zoetekauw werd ervan verdacht vatbaar te zijn voor agressie en psychische stoornissen

In het artikel, gepubliceerd In het tijdschrift Evolution and Human Conduct stelden onderzoekers van de Universiteit van Colorado de hypothese op dat overmatige consumptie van fructose niet alleen de lichamelijke, maar ook de geestelijke gezondheid negatief zou kunnen beïnvloeden. De populaire goedkope zoetstof speelt een belangrijke rol bij de vorming van verschillende manische vormen van gedrag: agressie, bipolaire stoornis en Consideration Deficit Hyperactivity Dysfunction (ADHD).

De auteurs geloven dat fructose de energie in de cellen van het lichaam vermindert en de inherente reactie van voedselproductie activeert. Zo’n reactie treedt op als je honger hebt, en het stimuleert impulsiviteit en agressie, omdat iemand in de prehistorie gedwongen werd zijn leven op het spel te zetten om een ​​opleiding te krijgen.

Wetenschappers hebben ook opgemerkt dat de wens om meer snoep te consumeren een evolutionair mechanisme is dat nodig is om te overleven. Maar aangezien we nu leven in omstandigheden waarin suikerhoudende producten in onze koelkast of de dichtstbijzijnde supermarkt staan, is deze manier van overleven achterhaald.

“Chronische stimulatie van dit mechanisme kan leiden tot onderdrukking van hedonistische reacties en depressie veroorzaken”, schrijven de auteurs. Wetenschappers hebben opgemerkt dat de hyperactieve reactie van het lichaam op suiker, veroorzaakt door een hoge glycemische index, kan bijdragen aan de ontwikkeling van affectieve psychische stoornissen.

Eerder stelde een groep wetenschappers uit Duitsland huge dat suiker de stemming niet verbetert, maar integendeel de concentratie van aandacht vermindert en het gevoel van vermoeidheid vergroot.

“Het idee dat suiker de stemming kan verbeteren, is zo wijdverspreid in de populaire cultuur dat mensen over de hele wereld suikerhoudende dranken nodig hebben om alerter te zijn of vermoeidheid te bestrijden. Onze resultaten maken heel duidelijk dat dergelijke beweringen ongegrond zijn – wat dat betreft, suiker zal je eerder een slechter gevoel geven “, aldus de onderzoekers.

Een analyse van 31 onderzoeken toonde aan dat suikerinname, ongeacht de hoeveelheid, de stemming of de verlichting van daaropvolgende mentale of fysieke activiteit niet echt beïnvloedde. Bovendien voelden mensen die binnen een uur suiker consumeerden, zich meer moe en minder oplettend dan degenen die dat niet deden.

.

trending

Related Articles