De jury sprak de doktoren Belaya en Sushkevich vrij, beschuldigd van het doden van een te vroeg geboren child

De “dokterszaak” van Belaya en Sushkevich, die overal in het land begon, begon in november 2018 na de dood van een te vroeg geboren child. Het reanimatieteam, waartoe Sushkevich behoorde, werd ingeschakeld om medische en adviserende zorg te verlenen en het type over te brengen naar een perinataal centrum. Het was echter niet mogelijk om de child te redden.

De onderzoekscommissie bracht een versie naar voren van de dood van het type als gevolg van de nalatigheid van Elena Belaya. Volgens haar verslag zou Sushkevich naar verluidt een dodelijke dosis magnesiumsulfaat aan het type hebben toegediend, waarna ze de gegevens over doodgeboorte in de geschiedenis van de bevalling heeft ingevoerd om de statistieken van de interinstitutie niet te bederven. In juni 2019 beschuldigden onderzoekers de artsen van het organiseren van de moord met voorbedachten rade op een type (paragraaf 3 van artikel 33 en paragraaf “in” Deel 2 van artikel 105 van het Wetboek van Strafrecht), en Sushkevich – ook van de moord (paragraaf “in” Half. 2 Artikel 105 van de UK RF). Ze werd geconfronteerd met levenslange gevangenisstraf. Bijna twee jaar lang stonden beide vrouwen onder huisarrest en hielden artsen in het hele land bijeenkomsten om hen te steunen.

Het proces in de strafzaak eindigde op 20 november. Vandaag, 10 december, heeft de jury een vrijspraak uitgesproken, rapporten portaal Klops.ru. De doktoren gaven hun schuld niet toe.

“Ik heb het type niet vermoord, ik heb hem geen magnesium geïnjecteerd en niemand heeft me gevraagd om het te doen,” zei Elina Sushkevich. – Het type van Ahmedov is een type met een extreem lichaamsgewicht. Ik heb hem alle hulp gegeven die ik nodig had. Hij stierf vanwege de toestand waarin hij verkeerde. “

Verdere rechtszaken gaan door zonder jury. Op foundation van hun vonnis zal de komende dagen een vrijspraak worden uitgesproken.

.

trending

Related Articles