De eerstgeborenen in vergelijking met latere kinderen zijn wetenschappers

Wetenschappers van de Universiteit van Houston gebruikten gegevens van een langetermijnstudie van Challenge TALENT, dat in 1960 een representatieve steekproef van 377 duizend Amerikaanse schoolkinderen uitvoerde en 50 jaar na de eerste beoordeling herhaalde. De studie analyseerde de invloed van de geboortevolgorde op carrièrekeuzes in een bepaald vakgebied, professionele verdiensten en sociale standing.

Met behulp van dit monster besloten wetenschappers controleren twee populaire psychologische modellen die gerelateerd zijn aan de volgorde van geboorte: area of interest zoeken en fusie. Het niche-zoekmodel gaat ervan uit dat broers en zussen concurrerende strategieën kiezen. De eerste-klassers streven naar een meer traditionele area of interest in loopbaan en sociaal gedrag, dus zijn ze vooral gericht op prestaties in studie en werk, voldoende verantwoordelijk en zelfverzekerd. Latere kinderen zijn liever ‘rebellen’: ze kiezen vaker voor creatieve beroepen, zijn gemakkelijk te beklimmen, opener en socialer.

Het fusiemodel gaat ervan uit dat eerstgeborenen meer geschoold zijn, omdat bij elke verschijning van een nieuw variety de intellectuele omgeving in het gezin wordt uitgehold, waardoor latere kinderen minder geneigd zijn zich te ontwikkelen.

De resultaten van het onderzoek toonden aan dat de eerstgeborenen echt beter opgeleid en intellectueel ontwikkeld zijn, wat een positief impact heeft op hun loopbaanprestaties. Onderzoekers ontdekten ook dat first-timers eerder geneigd zijn om een ​​creatieve carrière te kiezen dan hun jongere broers en zussen, en daar succesvoller in zijn.

Volgens de auteurs van het onderzoek moeten ouders zich niet concentreren op het idee dat de volgorde van geboorte van kinderen van invloed moet zijn op de keuze van hun professionele pad. “Wees niet verbaasd als je eerstgeborene kunstenaar wil worden”, zeiden de wetenschappers.

.

trending

How does carrying an IUD have an effect on sexual activity?

The IntraUterine Gadget, often known as an IUD, "It's a long-lasting and extremely efficient contraceptive methodology" because the Spanish Affiliation of Pediatrics (AEPED). ...

Related Articles