De dodelijkste dagen van het jaar

Alcohol en onnatuurlijke dood

Op de eerste dag van het jaar sterven in Rusland ongeveer 2,2 duizend mensen meer dan gemiddeld elke dag van het koude seizoen. Van 1 tot 17 januari bereikt het aantal further sterfgevallen 9-12 duizend, de tweede piek van de sterfte valt met Kerstmis. Het bleek Onderzoek, uitgevoerd door physician in de medische wetenschappen Alexander Nemtsov van het Federaal Medisch Onderzoekscentrum voor Psychiatrie en Narcologie van het Ministerie van Volksgezondheid van de Russische Federatie. De wetenschapper analyseerde de gegevens van 2004 tot 2016.

Nemtsov overweegtdat de belangrijkste reden voor een dergelijke stijging van het sterftecijfer alcoholgebruik is. Het kan worden geassocieerd met verwondingen, ongevallen, moorden, alcoholische psychose en zelfs luchtwegaandoeningen. Natuurlijk, dat op nieuwjaar de kans om onder de wielen van de auto te staan ​​sterk toeneemt.

Andere onderzoeken tonen echter aan dat zelfs zonder alcohol de mortaliteit op oudejaarsavond abnormaal hoog blijft.

Niet-alcoholische dood voor het nieuwe jaar

Tijdens de nieuwjaarsvakantie blijft er een verhoogde sterfte bestaan, zelfs als we uit de statistieken van moorden, rampen en sterfgevallen, die verband houden met alcohol, medication, blootstelling aan verkoudheid, longontsteking en griep, uitsluiten. Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de College of California gepubliceerd 2010. Ze analyseerden 57 miljoen overlijdensakten die tussen 1979 en 2004 in de Verenigde Staten waren afgegeven.

De auteurs suggereren dat mensen eerder overlijden tijdens de nieuwjaars- en kerstvakantie, omdat ze doktersbezoeken uitstellen en er in de wintervakanties een tekort aan personeel is in ziekenhuizen.

vrolijk kerstfeest

Op oudejaarsavond en Kerstmis zijn er sterftepieken door ziekten van het cardiovasculaire systeem. In de winter sterven er meer mensen aan deze oorzaak dan in de zomer. De piek die tijdens vakanties optreedt, treedt echter desondanks op. Wetenschappers gevestigd dit is door gegevens uit Nieuw-Zeeland te onderzoeken, waar het nieuwe jaar in de zomer valt. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat mensen die tegenwoordig aan hartaanvallen en beroertes overlijden, gemiddeld jonger zijn dan degenen die op andere dagen aan deze oorzaken overlijden.

Wetenschappers stel voordat de toename van de “cardiale” sterfte tijdens vakanties te wijten is aan de volgende redenen:

  • Mensen aarzelen om het zoeken naar medische hulp uit te stellen wanneer ze ziektesymptomen ervaren.
  • Op feestdagen hebben ziekenhuizen niet genoeg personeel om kwaliteitszorg te bieden.
  • Mensen veroorloven zichzelf te veel op vakantie: te veel eten, veel vet en zout voedsel eten, alcohol drinken.
  • Emotionele stress, die onder andere verband kan houden met werkproblemen.

Aan deze factoren worden de voorwaarden toegevoegd die verband houden met een toename van de cardiovasculaire mortaliteit gedurende het koude seizoen:

  • Verhoogde incidentie van influenza en SARS.
  • Verkorting van het daglicht.
  • Koud weer.

Op zo’n manier dat de trieste nieuwjaarsstatistieken niet verergeren, het is wenselijk om een ​​paar regels te volgen:

  • als symptomen van de ziekte optreden, wacht dan niet met het zoeken naar hulp;
  • tijdens het vakantiefeest om matiging te tonen, zowel in het gebruik van alcohol als in voedsel.
  • aan de vooravond van de vakantie om stress zoveel mogelijk te vermijden.

trending

Related Articles