De arts legde het gevaar uit van het combineren van vaccinatie tegen COVID-19 met alcohol

Vice-premier Tatiana Golikova gebeld Russen die met COVID-19 zijn gevaccineerd, moeten een massaregime volgen, afzien van het bezoeken van plaatsen met grote aantallen mensen en ook gedurende 42 dagen geen alcohol en medication gebruiken die het immuunsysteem onderdrukken. Volgens de ambtenaar is dit nodig voor de vorming van een volwaardige immuunrespons. Tegenwoordig is het wetenschappelijke centrum “Vector” gepubliceerd soortgelijke aanbevelingen voor vrijwilligers van klinische onderzoeken met het medicijn “EpiVakKorona”. Met andere woorden, mensen die het vaccin in december hebben gekregen, zullen het nieuwe jaar nuchter moeten vieren.

“Het is een feit dat alcohol de structuur van elke chemische stof verandert, vooral eiwitten. Het lichaam begint alcoholvergiftiging te bestrijden, dus het immuunsysteem kan sterk veranderen. Zeker gezien het feit dat onze mensen zelden beperkt zijn tot één of twee glazen. Dit is erg gevaarlijk. De eiwitcomponent die antilichamen vormt, kan schadelijk zijn en de effectiviteit van het vaccin verminderen. Bovendien kunnen er ongewenste bijwerkingen optreden, waaronder allergische bijwerkingen, ”vertelde Andrei Kondrakhin aan MedPortal.

De deskundige herinnerde eraan dat beperkingen op het gebruik van alcohol in acht moeten worden genomen bij elke immunoprofylaxe, inclusief vaccinatie tegen influenza. Specialisten leggen hier nu speciale nadruk op, omdat beide coronavirusvaccins nog niet volledig zijn onderzocht, dus het is niet bekend hoe het lichaam zal reageren op het vaccin tegen de achtergrond van alcoholintoxicatie.

“Artsen proberen elk onderdeel uit te sluiten dat mogelijk zou kunnen leiden tot een niet-standaard immuunrespons die het lichaam misschien niet kan overwinnen”, zei Kondrakhin.

De arts is ervan overtuigd dat deze beperkingen geen reden mogen zijn om vaccinatie te weigeren, need in omstandigheden van hoge morbiditeit is bescherming tegen coronavirus een prioriteit. Hij drong er ook op aan de “droge moist” niet te overtreden en zich tijdens de viering van het nieuwe jaar te beperken tot alcoholvrije wijn.

“Je kunt dit verbod van de andere kant bekijken. Het is hetzelfde geluk om de vakantie voor het eerst met een heldere blik te ontmoeten. Er komt weer een oud nieuwjaar, en over het algemeen is het mogelijk om op 23 februari uit te komen. En nu is het heel belangrijk om te trouwen, ‘benadrukte Andrei Kondrakhin.

.

trending

Related Articles