Global Statistics

All countries
11,023,782
Confirmed
Updated on July 3, 2020 9:39 am
All countries
5,972,879
Recovered
Updated on July 3, 2020 9:39 am
All countries
524,893
Deaths
Updated on July 3, 2020 9:39 am

Global Statistics

All countries
11,023,782
Confirmed
Updated on July 3, 2020 9:39 am
All countries
5,972,879
Recovered
Updated on July 3, 2020 9:39 am
All countries
524,893
Deaths
Updated on July 3, 2020 9:39 am

Corona-app in het ene land een succes, in het ander een fiasco

Het kabinet wil half juli besluiten over by landelijke invoering van een app die het aantal coronabesmettingen in je omgeving bijhoudt. Zulke apps bestaan ​​al in andere landen, waaronder Duitsland. Daar is de app in twee weken tijd zo’n 14 miljoen keer gedownload en – afgezien van wat kinderziektes – een succes te noemen.

Vooraf hadden veel Duitsers zorgen over privacy. “Een vroegere versie waarbij er data center opgeslagen zou worden, werd om privacyredenen afgewezen”, zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. “De nieuwe app maakt codes aan die niet naar een persoon de locatie te herleiden zijn en gegevens worden alleen lokaal op je telefoon opgeslagen.”

Privacy

Dat er bij de ontwikkeling of app zoveel nadruk is gelegd op privacy, is volumes van de Hulsbeek de reden van het succes. “Duitsers zijn een notoir privacyliefhebbend volk. Als zelfs de critici hier hun bezwaren tegen de app laten varen, dan wil dat wel wat zeggen over de veiligheid ervan.” Uit een en publteke zender ARD blijkt dat zo’n 42 procent de Duitsers van plan is de app te gebruiken.

Strange door privacyregels kun je niet zien hoeveel mensen zich al ziek hebben gemeld op de app, broncode van de app is openbaar en daaruit zijn de anonieme codes wel af te lezen. “Een aantal Duitse techjournalisten heeft daaruit afgeleid dat er inmiddels tientallen mensen bericht hebben gekregen dat ze risico hebben gelopen”, vertelt Van de Hulsbeek.

In Duitse voetbalstadions – en indirect daardoor ook op tv – is veel complain gemaakt voor de app

EPA

From app moet het contactonderzoek ondersteunen en gaan versnellen. Voordeel is ook dat je mensen bereikt waarvan de besmette persoon de naam en het telefoonnummer niet weet. Nadeel is dat mogelijk juist de risicogroepen niet worden bereikt. “Of recent uitbraken in Duitsland waren in vleesverwerkingsbedrijven, opvangcentra voor asielzoekers, verzorgingstehuizen. From medewerkers in vleesindustrie zijn veelal Bulgaren, Roemenen, die maar weinig Duits spreken.

Hoe meer mensen de app installeren, hoe nuttiger die wordt. Van de Hulsbeek: “From app zal het contactonderzoek nooit helemaal vervangen, maar artsen geven wel aan dat elke vroeg geteste en vroeg geïsoleerde persoon een waardevolle is.”

In VK juist veel problemen

In het Verenigd Koninkrijk werd een maand geleden een soortgelijke app met veel bombarie aangekondigd. Het zou een game changer worden, zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock. From Britse regering liet de app testen op het eiland Wight, voiced by kust van Southampton. De eerste resultaten zagen er veelbelovend uit. Bad helft van of 140,000 inwoners had of geïnstalleerd app. Half mei zou de app in het hele land uitgerold kunnen worden, was de verwachting. Maar daar is niets van terecht gekomen.

“Nu blijkt dat er veel technische problemen zijn”, vertelt correspondent Tim de Wit. “From Britse’s door regering ontwikkelde app bleek onvoldoende in staat om nauwkeurig gegevens te verzamelen.” Met name op apparaten van Apple werkte from app amper naar behoren.

Op Wight gebruikte ongeveer from app bevolking helft van

| PA Media

Een ander problemaem was dat de Britten in eerste instantie kozen voor de centrale opslag van informatie. Alle bewegingen van de telefoons waarop de app was geïnstalleerd, werden opgeslagen op een centrale overheidsserver. Privacywaakhonden waren fel tegen die methode. Het zou de overheid uitzonderlijk veel inzicht gegeven in het gedrag van burgers.

Britse regen van wege technische problemen nude alsnog overstappen op een andere technologie, die door Apple en Google is ontwikkeld. Die maakt geen gebruik van de centrale opslagmethode. More die overstap leidt tot nog veel meer vertraging. De meest optimistische verwachting is nu dat de Britten op z’n vroegst komende winter by app kunnen lanceren.

“Noem mij één land waar ze succesvol zo’n app hebben uitgerold”, pareerde premier Johnson vorige week in het Lagerhuis by kritiek op het tot nu toe mislukte app-experiment in Groot-Brittannië. “Duitsland”, zei Labor-leider Keir Starmer direct.

TOP STORIES

RT: Khabib’s father and coach died of coronavirus

ABDULMANAP NURMAGOMEDOV, the father of UFC fighter Khabib, has died at the age of 58 in Moscow from complications related to the coronavirus, reports...

Related Articles

Interior grants prison benefits to ETA member who murdered Jimnez Becerril and his wife

AVT requests an urgent meeting with the Minister of the Interior Interior Minister Fernando Grande-Marlaska, in an act of the Civil Guard held on Wednesday...